Mys med morfar

Vilken natt..... Tur att morfar var här, hade inte orkat denna natt själv!

Prinsen vaknade till 00.30 & skrek sitt "nattskrik" som han brukar. Men man brukar kunna ge nappi & klappa på honom så somnar han om.. Men inatt låg han & gnällade & sov fast han gnällde.. Helt ärligt så vaknade han till så minst 1 gång i timmen.. När jag hade ammat & så hoppades jag på att få sova . Icke! Pappa gav han mat då, jag var så trött.... Pappa gick upp med han ca 6.30 & jag fick sova ända till 9.30!! :)

Så nu ligger mina killar & vilar & jag pratade precis med min mickey & dom hade det så bra :)

Tack älskade pappa för att du hjälpte mig inatt! <3 

/ sanera 



Mys med mormor <3

Vi hade en sån mysig morgon här hemma! Mormor tog prinsen (eller sin skatt som hon kallar han ) & mamman fick sova lite! Dom gick promenad & myste :) 

Sen gav mormor gröt & skatten bajsade ner sig ända till armhållorna! Så mormor badade han i handfatet :) 

Vi ska åka & storhandla snart.. :) 





/ sanera 

Mysa mys

Idag åkte mickey till Riga med sina bröder.. Kommer hem på måndag, väldigt skönt & kul för honom! Jobbigt för mig! Saknar han massa.. Han ville knappt gå, sa att det kändes jättejobbigt, stackarn! Men hsn förtjänar det minst sagt som han sliter för denna familj <3 

Mamma sover här inatt, vi började kolla film men hon somnade & jag kan knappt hålla ögonen öppna så ska göra som mamsen!

Mysigt att få egentid med min mor, händer inte så ofta <3 saknar att bo hemma :(

Imorn kommer pappa & sover här & på söndag byter Fisi av honom.. Myyyyys! 




/ sanera 

ÄLSKADE FAMILJ <3 looooooove

 
/ mamma till en trött kille
 
 

Albins dopdag!

Vilken dag!!! Är heeeelt slut.. Vill bara tacka alla som kom & speciellt tack till gudfar & gudmor som lugnande mig en massa när jag var så stressad.. 

Och pappa som inte kunde sitta i 2 minuter, fixade under hela dagen.. Och alla andra som hjälpte till såklart! 

Och för alla fina presenter!! 
Är så glad att Albin har så fina människor omkring sig som bryr sig så mycket <3

TACK! 

Hjärnan är helt slut, känns som stt jag knappt hann prata med någon idag.. 

Prinsen somnade under doptjänsten hehe. 

Jag höll på att bli tokig på svärmor haha stackarn, hon vill bara väl.. 

Skriver mer imorgon! Micke & jag har iaf bestämt att nästa barn får ett LITET dop, detta gör man bara en gång..

/ stolt mamma sanera 




Zzzzz

Vi skulle dela på passen inatt! Jag ville ta första för jag tycker bäst om att ha det gjort så kan kag sovs sen. Han vaknade 01.30 låg & pratade... Är så trötttttt... Hoppas han somnar snart.  Själv kunde varken jag eller mickey somna , så nervösa inför imorn.. 
Vår lilla älskling börjar bli stor, som ska döpas imorgon :) 

/ trött mamma 

en mors kärlek

jag tjatar. men jag bryr mig inte. för en mors kärlek är liksom.. kan inte beskriva den. man vill bara skryta om den , få alla att förstå den kärleken. aldrig i min vildaste fantasi skulle jag tro att man kan älska en människa såhär mycket. nu förstår jag min mamma & pappa. är det såhär mycket dom älskar mig? jag förstår då alla dessa år under tonåren om tider, ringa när man går hem osv. all oro. min lilla prins är så liten, men jag oroar mig redan när han ska ut om kvällarna. 
första fyllan. jag minns min. & jag kommer ihåg att jag tyckte mina föräldrar kunde ha mer förståelse för dom visste hur det var. men nu förstår jag att man som mamma endast vill beskydda sitt barn till 150 %. jag kommer inte gilla första fyllan eller kanske inte ens acceptera den, kommer kanske ge dig utegångsförbud. men jag kommer att sitta uppe hela natten & oroa mig. jag kommer hämta hem dig så jag vet att du är trygg. 
utegångsförbud vet jag hur det känns. då växte nog "hat" inom mig mot min far. jag var så jävla arg. jag tyckte han hade förstört mitt liv. jag minns just en kväll, en helg. världens fest. men min pappa lät mig inte gå ut. & jag var så arg på han, ni anar inte. men han anar inte vilken tur det var att jag inte var där ändå. där hindrade han mig fårn en fylla. 
 
första gången du kommer säga att du hatar mig. då kommer jag nog bryta ihop. jag vet att det kommer gå över, men det gör ont redan nu. så jag tänker jpå första gången du kommer säga att du älskar mig istället. 
 
första kärleken. när du kommer hem & ska presentera din första kärlek. kanske är det en tjej. kanske är det en kille. för mig spelar det ingen roll, du ska få bli precis vem du vill & jag kommer stötta dig ovasett något så obetydligt vilket kön du blir kär i. finns viktigare saker än så. jag kommer älska dig lika mycket för det, mycket mer faktiskt då min kärlek för dig min lilla prins växer för varje sekund som går. 
du kommer få ditt hjärta krossat. du kommer krossa hjärtan. men jag kommer finnas där vid din sida. du kommer tycka jag är jobbig. men jag vill bara finnas för dig & ge dig allt här i livet.
 
ibland undrar jag hur jag ska kunna älska ett till barn. kommer det gå? kommer jag alltid älska Albie lite mer? barn märker så tydligt när föräldrar favortiserar, jag hoppas jag aldrig kommer göra det. det gör fruktansvärt ont. 
 
vad du än vill bli här i livet kommer jag att finnas vid din sida, vare sig du vill eller inte. tyvärr kan du inte välja bort mig, likt en parasit kommer jag sitta fast på dig. 
 
min lilla kille. du var inte planerad. du var ett "misstag", det bästa som någonsin har gjorts i denna värld. vi visste inte om vi skulle klara oss, om vi skulle behålla dig. men vi bestämade oss att kämpa. och från den dagen vi bestämde oss har vi kämpat. vi kämpar än. för dig. bara för dig. 
 
det är jobbigt när du sover, för jag saknar dig så mycket. vill bara ta upp dig & ha dig i min famn. har varit påväg ett par gånger, men din far har stoppat mig. ibland håller jag dig extra länge vid nattningen, trots att du har somnat för längesen. jag sitter ofta & kollar på dig när du sover. jag sniffar i ditt "hår" / huvud dagarna i ända. 
när jag kommer in i rummet & du ser mig & ler för du vet att jag är mamma, din mamma. då smälter mitt hjärta. denna kärlek. herregud. detta är något alla borde få uppleva. 
 
så jag undrar , vafan hade jag för liv innan min son, innan dig prinsen? liv & liv.. sen du kom in i mitt liv, det var då mitt riktiga & viktiga liv började. som din mamma. 
jag ångrar inte en sekund av vårt val. tvärtom, jag njuter hela jävla tiden. och det tror jag märks också.
 
min lilla son. du är så älskad av dina föräldrar. & alla omkring dig. älskar att se hur mycket din morfar, mormor, mostrar, farbröder, gudmor & gudfar  osv älskar dig. 
 
på lördag ska du döpas. min stora kille. jag kommer inte läsa tackbönen, jag kommer istället skriva ett tack brev till dig, som du får läsa när du blir äldre. som din kära gudmor sa att jag skulle göra. hon är bra smart hon.
 
är så glad för alla dessa fina människor som finns i ditt liv. vi ska tillsammans förgylla ditt liv & göra det till det bästa. 
 
ok. tror alla förstår en sak; det finns inga ord som beskriver en mors kärlek. som beskriver min kärlek till dig..
 
Prinsen. Torsdagen den 2a maj 2013 kl. 15,35 är min bästa stund här i livet, dom timmarna som jag kämpade som en galning för dig, dom var sjukt jobbiga. det var det värsta & det bästa jag någonsin upplevt. värsta för att vi inte visste om du levde. bästa för att du levde. Jag älskar dig Lars Albin Tommy <3 du är det finaste som finns.
 
du & jag <3
 
finaste killen i världen, finns ingen finare än du. så jäkla vacker trots att du bara är några minuter gammal. <3 
 
älskling <3 kunde inte för mitt liv förstå att du äntligen, efter 9 månaders väntan var i min famn. 
 
mammas kille. mammas ögon <3
 
 
 
 
/ din mamma sandra 

R.I.P Janet

hungrig. ovanligt. hehe. ätit frukost & en omelett idag. det finns fan aldrig något här hemma, så det går inte att äta något........ morr. 
 
idag 9,45 så somnade min pappas moster Janet in... jag är så jäkla känslig & Janet har faktiskt funnits mycket i mitt liv när jag var yngre. min älskade brunbjörn som jag hade under hela barndomen var från henne & hennes man. men mest så tänker jag på min farmor & min far. FYFAN för att mista sin syster. (jag är äldst så jag måste väl fan få dö först! när jag är gammal alltså.) & FYFAN för att mista sin moster. :( R.I.P Janet, nu får du äntligen träffa din älskade Bengt. <3 du finns i våra minnen. 
jag är tydligen extra känslig just nu , eller efter Albin kom. fattar inte varför. kanske för att livet är så jäkla orättvist..
 
hämtade iallafall min älskade iphooooooone idag, hoppas fan att den funkar denna gång! håller på att återställer den nu. 
 
idag kom MIN moster till sverige, för att komma på dopet! så jag & Albie åkte över en snabbis till mormor för att mysa lite. vi ska träffas mer imorgon. 
 
jag är trött. jag vet inte vad det är med mig. jag tror jag verkligen har insett hur skört livet är & det gör ju inte saken bättre, för då kan jag inte sluta tänka på det. 
 
en sak till. 4 & en halv månad senare & sprucket underliv & värsta gympasset senare: Jag kan fortfarande INTE fatta att JAG är MAMMA till min ÄLSKADE SON. Jag har ett barn. en son. jag är mamma. när ska det sjunka in? hehe..... hur fan kan man älska en sån liten människa så mycket? för varje dag som går blir jag bara mer & mer chockad över all den kärlek prinsen får att bubbla inom mig för han. 
 
 
/ sanera 
 
 

Du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt <3

sitter i soffan & fryser som fan.. dricker te´, har varma sockor, pjamas , tjocktröja & en tjock filt .... skulle vara så typiskt om jag skulle bli sjuk NU.........
 
idag har jag & prinsen varit med gammelmormorrrrrr! vi åt lunch, kollade kläder till dopet, drack chailatte (har fått mormor att älska det.. haha). det var helt enkelt en toppendag med MASSA MYS. <3 mormor satt med Albin medans jag sprang runt i affärer & kollade klänning........ har ju en till dopet, men ångrar mig haha. har nog bestämt mig för en annan nu, VELAREN. hur orkar man hålla på????????????!
 
igår var med tant emmi till kista & handlade iallafall en skjorta till Albie, jättefin! ljusblå. beställde även hem en fluga, han kommer vara finast!! han & babyn såklart :) <3 
hoppas dock att flugan hinner komma! det stod att det skulle ta 48 timmar, beställade igårkväll
 
 
FYFAN. Babyn sjöng precis låten hon ska sjunga på dopet för mig i telefonen.. tårarna SPRUTADE. hur fan ska jag då klara mig utan tårar på lördag?! alltså jag trodde denna blödighet skulle gå över efter förlossningen & sen efter amning.. men jag börjar tro att den stannar. gråter när jag tänker på att han ska döpas .. 
 
efter några om & men så hittade jag låten vi ville ha. allt i texten är precis som jag känner för min lilla prins.. <3 kunde inte hitta en bättre låt som förmedlar vad jag känner för han .. 
"du är allt" med shirley clamp. så fin..
 

beställde även hem en bok som heter "växa & upptäcka världen" igår, handlar om barnet & dess utveckling. Förr trodde man på 7 språng, ,men nu har forskarna kommit fram till att det är 10. Boken handlar om att man som förälder ska ligga "före" varje utveckling så man vet vad bebis går igenom! många i min mammagrupp som pratade så bra om den, så nu är den påväg till mig!
såhär står det om den:
" Nu har holländska barnforskare goda nyheter till dig som förälder - och de ger dig goda råd så att du och ditt barn kan ta er igenom klängperioderna och komma vidare till nästa steg i barnets utveckling. Deras undersökningar visar att småbarn utvecklas i språng, inte fysiska utan mentala. De hävdar att alla småbarn går igenom tio viktiga språng vid nästan samma tidpunkter under de första tjugo månaderna av sitt liv. "
 
och inte nog med det så passade jag på att beställa hem lite annat! har letat efter en mjölkpulvers behållare som man har färdiga portioner i! 0 % bpa, men överallt så är det fan frakt på 50 spänn & den kostade typ 100 eller ngt, så hittade en på ellos för jävla 150 kr! MENgooglade jag fram en rabatt på ellos som gav mig 0 kr i frakt & 50 % på den dyraste varan. så då beställade jag även en overall till prinsen. micke fick välja färg.. svart.. hehe jag ville ha brunt, men det är öron på iallafall! man kan inte få allt! ;D jaa så då skulle det kosta 400kr med frakt, men det blev 250 kr efter mina rabatter som jag hittade! så även fast behållaren var dyr så blev det mycket billigare iallafall! *stolt mamma* kommer bli en kupong kärring ;) 
 
dom senaste kvällarna har jag somnat vrååååååååålhungrig.. varje natt har jag sagt "micke jag är hungrig.." haha , han verkade inte vilja det inatt så nu tvingar han mig att äta soppa som han tar med när han kommer hem. har ätit lunch/middag vi 16 & eftersom jag alltid är på språng (även fast jag bara är hemma) så bränner jag mer energi nu än innan jag fick Albin & då klarade mig utan mat .. hehe. rolig infoooooooooo. 
 
kan inte förstå att min prins har varit så liten. & jag fattar inte hur jag klarade av graviditeten utan att dö av oro. jag var sjukt orolig, men tror fan nr 2 kan bli värre. vet inte varför, kanske för micke tror det. haha.
 
börjat tänka mig att ett syskon kan komma närmare än 5 år. kanske 3. börjar glömma min förlossning. haha, nä det går fan inte. men sa till micke att jag saknade magen & tyckte det var så mysigt att vara gravid. han påminde mig om att jag inte alls tyckte så då. man saknar att ha flubber i magen, det var så mysigt. men man var så nyfiken på bebisen. längtade som fan. äntligen. tänk att alla inte får uppleva det. att det går snett så sent. det gör så ONT i mig. faaaaaaaaaaaan. ok. 15 min om dagen. om man inte tänkt på det 15 min dagen innan , få man tänka i 30 min då?
har iaf ett datum nu, så jag & mamma kan mentalt förbereda oss.
 
imorgon kommer min moster. det ska bli så härligt att få träffa henne & mysa med henne. :) och jag som trodde att hon inte skulle komma till dopet, för alla sa det till mig. lurad igen. 3e gången mina kvinnor lurade mig. 1. kryssning. 2. julen i schweiz / österrike. 3. moster till dopet.
 
nä, men nu är det fan snart godnatt.. FAN kom på att vi aldrig satte på rena sängkläder igen........ micke kommer börja gråta. haha.
 
 
overallen jag beställde. dock i strl 74, kanske är för stor?! mickes mamma sa att barn har strl 68 ganska länge.. han kan ju ha 68, men det är lite stort. mammas stora pojke. <3
 
många saker idag. MEN det går FAN INGET på tv... helt stört. inte ens på visatkanalerna. fan skulle räcka med 1,2,4an........ 
 
/ hungrig mamma sanera
 
 
 
 

det är inte lätt när det är svårt

dom här två veckorna har varit sjukt tunga & jobbiga för mig & för min stora älskling.. ååååh... man vill liksom bara att alla ska må bra .. att jag ska vara så jävla empatisk.. det gr ont i hjärtat..
 
känns jobbigt att se personer i ens närhet så "förstörda" med så stora problem.. & snart ska jag behöva göra något jag verkligen inte orkar eller har lust med.. men man ställer upp <3
 
mamma är rädd att jag ska deppa ihop.. men ser fram emot dopet, snart iallafall haha. när allt är fixat. 
 
/ sanera

bebis, mamma älskar dig <3

 
 
 
/ sanera

känsligt

nattade prinsen för en stund sen. han har förmodligen nattskrik, han skriker rätt ut i panik & gjort det nu typ 6 ggr.. låter så hemskt.. går in varje gång, men han sover.. man ska ju inte väcka dom, utan bara klappa & visa att man är där..
 
imorn ska vi träffa prästen & ha dopsamtal. vi ska gå igenom dopakten & vilka psalmer & texter osv som vi vill ha .. bestämma vem som ska läsa vad & vem som ska göra vad.. varken jag eller micke är så sugen på att läsa en text inför alla, så det överlåter vi nog till gudfar eller moster anna! 
skulle gärna läsa en text för min son & inför gud, men tyvärr är det så mycket människor & det tycker jag är jobbigt. micke också. bini med. och jag vill att detta ska vara ett dop där ingen känner att man "måste" göra ngt man inte vill..
 
tex. presentöppning överlåter vi till gudfar & moster anna. & då vill vi ha det så & då ska ingen annan komma och lägga sig i. jag & micke har pratat mycket om det, att den äldre generationen kanske tycker man gör på ett visst sätt. men detta är vårt tillfälle att skapa våra nya traditioner
 
kontrasterna är stora.. jag sitter & planerar mitt barns dop.. <3
 
pratade med pappa nyss.. han sa att "sons of anarchy" går på tv... så då kunde jag inte låta bli, hehe kollar på det nu.. sett alla avsnitt som går på tv.. jag & micke kollade alla säsonger hela förra sommaren & laddade ner nya avsnittet när det släpptes i usa, men sen slutade vi.. flytt & gravidiet kom emellan.. måste börja igen.
 
jag är en känslig person. jag skäms inte för det, vissa tycker att det är "svagt" att visa alla sorters känslor, men jag tycker tvärtom. alla mina känslor sitter utanpå lik som inuti i mig. när jag är med om något hemskt eller får reda på något hemskt så ältar jag det. varje vakna sekund så tänker jag på det i början, jag blir nästan besatt.. jag mår så fruktansvärt dåligt när jag vet att någon jag känner går igenom helvetet. jag.kan.inte.sluta.tänka.på.det
man vet inte vad man ska säga eller göra. jag kan bara inte förstå. livet är så fruktansvärt orättvist. hur tar människor igenom sig fruktansvärta saker? hur orkar dom? var hittar man den styrkan? 
man kan aldrig veta hur man reagerar i vissa sitautioner, men jag hade inte klarat det. åååååååååååååååååååååh. 
jag skäms inte för mina känslor alltid är så starka & att jag är så fruktansvärt omtänksam, MEN ibland önskar jag att jag inte var så, för då hade det varit lättare. att inte påverkas. som vissa gör, dom hör & tar det till sig, men sen släpper det. men det kan jag inte
 
svamlar på som vanligt. det är mycket tankar. fått micke att drömma mardrömmar också. älskade du. <3
 
man ska vara tacksam för det man har här i livet. man vet aldrig vad som kan hända. tackar gud för min älskade son. & min älskade familj. <3 
 
 
imorn blir det mammagruppen också. är helt slut, psykiskt. igår hade jag ett jobbigt & känslosamt samtal i över två timmar. det tar på ens psyke kan jag säga.
 
behövde bara få skriva av mig. 
 
/ sanera

hur söt får man vara råååå?

älskade barn! fina skjortan från moster <3 
 
 
 
 
nu ska jag & charmtrollet åka in & ta provkorten! 
 
/ sanera
 
 
 
 

5e september 2012

idag är det 5e september. idag för EXAKT1 år sen satt jag, micke & mamma i köket & kollade på graviditetstestet.

mamma hade tjatat på mig i några dagar att jag skulle handla gravtest, så nu tvingade hon iväg oss! min mens var ju 6 dagar sen ; den hade ALDRIG varit sen innan.. men jag sa ju "mamma, jag har bara en infektion i kroppen! för jag är varm, sen fryser jag & jag har ju mensvärk.."

 

och då fattade mamma direkt att jag var gravid. hon säger att våra äger suger åt sig som en svamp. HAHAHA USCH.

 

jag trodde verkligen inte jag var gravid. men. det var jag. tog testet & såg att den ändrade färg med en gång, så då blev jag ännu "säkrare" på att jkag inte var gravid, för det ska ju ta en stund tänkte jag? vågade iallafall inte kolla &; la det på bordet & frågade micke hur det skulle se ut.. "sådär............... två sträck är = gravid.."

 

sen grät jag i flera timmar. jag kastade mig i soffan & bara grääääääääääääääääääääääääääääääät. och micke satt bara helt chockad. mamma gick mellan mig & micke & försökte trösta oss. jag var otröstlig. jag har ALDRIG i hela mitt liv varit så rädd, ledsen, glad , förvirrad på samma gång. jag trodde ju att vi skulle göra abort. fast micke visste från dag 1 att jag inte ville göra det.

 

sen kom kenny hem.. haha mamma frågade mig om hon fick berätta.. tror inte hon fick ngt svar ens.. så hon sa " jag kanske ska bli mormor.."
kenny: aha, jag trodde det var tvärtom! 

 

då sa mamma "ja men det är kanske inte rätt tillfälle osv.."
då sa kenny (för en gångs skull något bra) : jag har aldrig haft rätt tillfälle, men det blir ju vad man gör det till.

 

sen gick jag en promenad. själv. gick. grät. sen gungade jag. länge. pratade med B. eftersom jag inte trodde att jag var gravid så hade jag berättat allt för henne. kände mig jäkligt elak på något sätt, även fast det kan man ju inte ro för.. 

 

sen pratade jag & micke en massa. & med mamma med. hon sa att hon stöttade oss ovasett vad. och micke var ju mer för abort för att vi som sagt bodde hemma & inga heltidsjobb osv. medans jag var helt emot det.. men mamma sa att det är vårat beslut ihop MEN i slutändan är det alltid jag som ha sista ordet. tycker det låter så konstigt. MEN mamma sa också att om jag bestämde mig för att behålla & micke inte var redo , så kan det finnas en risk att jag skulle bli själv & då måste jag vara medveten om den risken. för man kan inte tvinga på någon något. 

 

men micke sa att ovasett vilket så står han vid min sida till 150 % & menade på att detta var bådas "fel". så i flera veckor gick jag & undrade. tillslut så bestämde vi oss. och det är det bästa beslutet jag någonsin har tagit.

 

så idag för ett år sen...... inte trodde jag att jag skulle sitta i min &; mickes lägenhet i stureby med världens finaste älskade lilla son. & att jag höll på att planera hans dop. nä , det trodde jag inte. & det hade jag inte heller vågat hoppas på heller. 

 

sen den dagen vi bestämde oss. som vi har kämpat för vår skrutt. & aldrig kommer vi sluta heller. 

 

eftersom vi fortfarande bodde hemma osv, så blev ju alla chockade & många undrade nog hur det skulle gå för oss & hur vi skulle klara oss. det gjorde jag med. men jag visste att det var bara att kämpa från den dagen tills föralltid. men vi skulle ALDRIG ha klarat oss utan all den hjälp & stöd från alla omkring oss. <3 älskade ni.

 

5 september 2012, kommer jag inte bara minnas som emmis 23 årsdag (grattis vännen!!) utan också som den dagen jag fick reda på att flubber låg i min mage. resan hit har varit jävligt känslosam, en riktig berg &dal bana. men det har de varit värt. skulle göra om allt 100 ggr till för min prins.

 

kärleken till dendär lilla människan är helt SJUK. är det såhär man känner sig när man är hög? svävar på små moln hela tiden... hehe

 

prinsen sover &; får lite skönhetssömn.. skickade på skoj in en ansökan som hm:s barnmodell (såg en annons på en föräldrargrupp på facebook) & dagen efter fick jag svar att dom gärna vill träffa Albin & ta kort på han.. så idag ska vi åka & göra det. det är säkert hur många barn som helst som söker, men det var bara roligt att få den "bekräftelsen" att det inte bara är hans päron som tycker han är världens sötaste ;)

 

mina älskade killar <3
 
/ sanera
 

niiiiiiiight

ooooooooooooj vad trött jag är... redan igår innan vi gick & la oss sa jag till micke "jag längtar tills imorn!!!!" 
micke: varför då? 
jag: för då är der änrligen min "sov natt"!
 
haha sov & sov natt.. jag ammar ju fortfarande. och inatt var ingen lek. klockan 2 vaknade albin & ville ha tutte. trodde jag. lägger han i sängen medans jag ska kissa & när jag kommer tillbaka sover han brevid micke. så då skickade jag ut micke till soffan, så jag kunde sova brevid albin. om man bär över han till sin säng så vaknar han typ på en gång. gillar inte att sova brevid han i sängen för det är så läskigt för han rullar omkring & han ligger inte på samma plats man la honom på när man somnade. 
 
2,40 vaknade han igen för mat. vi somnade om en stund till 3,30 & så höll det på så. han var oroolig, så fort tutten åkte ur munnen började han skrika. har sovit ca 3 timmar. osammanhängande. varit vakna sen 6 på heltid. då gjorde jag misstaget att lägga ner han för tidigt i sin säng & då blir resultatet att han vaknar till & blir glad & skrattar när han ser mig istället & sova är bara att glömma. vid 9 somnade han & då tänkte jag passa på att sova också, 40 min senare vaknade han. nu har han faktiskt sovit sen typ 12,50, men jag kunde inte lägga mig då för att jag hade en laxpaj i ugnen. 
 
så nu är frågan om jag ska försöka sova lite också`? fast jag är 100 % säker att han sover max i 1 timme till...
 
ogillar när folk frågar om albin var jobbig inatt. (haha emmi ;)) min son är nästan aldrig jobbig. däremot kan en natt vara jobbig, eller en period osv. klart att det kan vara frustrerande osv. men min skatt jobbig? nja, krävande är ett mer passande ord ;) annars så är vi (eller har varit iallafall) jäkligt bortskämda , det säger alla. han är så jäkla lugn & inte så skrikig & det går nästan alltid att trösta honom om han skriker. oftast räcker det med att få komma upp i min famn. 
 
 
& nätterna har varit jäkligt ok, men som sagt nu har börjat vakna vid 2-3 ist för 5-6 & vaknar nu yttligare några ggr. hoppas verkligen bara detta är en fas. när man inte trodde att man kunde bli tröttare liksom. haha. 
 
när vi var på mitt landställe så började vi med sovrutin, försökte hitta ett sätt så han förstod att det var dags att sova för natten. & anpassa dagssömnen lite bättre. för innan dess så kunde han liksom somna vid 19 & sova till 22 & sen hade man ingen aning om när han somnade igen. & det var också då jag tog han alla nätter micke jobbade , & så fort han var ledig / jobbade kväll så fick jag sova. det var mot att han fick albin att somna på kvällarna.. STACKARN. inte optimala sättet för någon..! 
hur som så nu lägger vi han för natten runt 20.. skönt att veta att han sover då tills på natten istället för att undra när man får lägga sig. det är Albin som är bossen här hemma, men jag kan styra han lite i den rätta riktningen! men om han vill vakna efter 2 timmar så gör han bevisligen det ;) lilleman har sista ordet. hehe. men nu har vi slutat byta blöja på natten också, dom säger ju att man ska göra så lite som möjligt. när han var nyfödd kunde man typ ställa sig & sjunga högt brevid han utan att han vaknade.. inte riktigt samma sak nu hahah.
 
MEN, att få han att somna går endast om man vaggar han i famnen, sjunger & snutten över ögonen.. vill försöka bryta vaggandet då han väger över 6 kg & jag har så ont i ryggen & är så svag i ryggen.. så då hittade jag denna länk: http://www.somnupplysningen.se/fa-barn-att-somna/
 
så nu ska jag läsa på lite så jag har lite skinn på bena ikväll när jag ska kämpa med att få han att somna i sängen..
 
 
hahahaha, fan vilket roligt inlägg vaaaaaaaaaaaa. men jag skriver mest för min skull så att jag vet vad jag INTE ska göra tills nästa barn HAHA.skoja. första barnet är försökskaninen. hehe.
 
idag kommer mickes föräldrar över på middag & imorn kommer samuel & emma över! med en lampa dom har gjort åt oss, den är så fin. som jag har längtat :) 
 
 
jag älskar dig prinsen. 
 
 
/ sanera
 
 
 
 

kolla bajen på youtube är kul;

 
/ sanera & albin. sovit 3 timmar inatt.. osammanhängande. = extra mycket tid med min PRINS!
 

och så kom hösten

idag var vi hos ögonläkaren & kollade albins pupill! den högra är ju större än den vänstra. hon såg inget fel med det, pupillen följde med & allt såg bra ut. 5 % av sveriges befolkning har två olika strl på pupillerna & Albin är en av dom :) 
i vinter ska vi tillbaka & droppa droppar i hans ögon för att se om han har brytnings fel eftersom jag har det & en del på pappas sida. HOPPAS INTE HAN HAR DET. men å andra sidan så är det ju inge farligt.
snälla farmor följde med oss :)  
 
sen åkte jag & albin till mammagruppen. idag kändes det bättre eller vad man ska säga! vi stannade kvar & pratade ganska länge med en tjej som det visade sig att hon hade också bristningsgrad 3 & sfinkterruptur, det är ca 3 % av alla kvinnor som drabbas av det.. hon hade fött på sös & var inte alls nööjd, ingen som kollade henne eller ngt & efter 4 veckor kollade hennes bm henne & hon var helt felsydd.. så nu måste hon bli omopererad i oktober, STACKARN :( och jag som tycker synd om mig att det fortf kommer massa blod om mig när jag gör nr 2 & att det gör fortf ont i mellangården... men hur som så var det trevligt.
 
(http://www.amelia.se/forum/det-hande-mig/att-drabbas-av-sfinkterruptur/
ungefär så kände jag & så gick det typ till för mig med & inte ärkna stygn osv. fast dom var trevliga mot mig & jag kände mig trygg, inte som hon!)
 
blev tipsad om en bok som jag ska köpa också! "växa & upptäcka världen" handlar om de 7 sprången & utvecklingsfaser & man liksom är i steget "före" så man är lite förberedd! hon som läser den berättade att vi är inne i en "lugn" period nu haha. jaså, & farmor som tror att albin har fått "nattskrik/nattskräck". micke hade tydligen det som barn, vid ca 12års åldern försvann det.
man vet ej vad som påverkar det eller hur man får det , men man vet att barnen liksom vaknar i panikskrik, som om dom är livrädda .. hoppas bara detta är en liten fas & att han ej har fått det.
 
tyckte natten gick bättre än igår. inatt är det min natt, eller inatt & imorn. 
 
efter mammagruppen åkte vi till farmor & farfar & åt lunch, sen gick vi till kyrkan & kollade lokalen vi ska vara i på dopfikan & vad man behöver ha med sig osv. lokalen är jättefin! trodde det var en "vanlig" lokal, men detta är mer en sal :)
 
albin sover sen ca 20 & micke jobbar. så jag har fått lite egentid, det behövde jag! :) 
 
meeeeera rå? jo , något historiskt inträffade idag: bajen vann sin första match på nya söderstadion idag! 2-0 mot brage. har bara en sak & säga: ÄNTLIGEN.
 
och ännu mera: charlie hunken hunnam ska spela mr grey i snuskböckerna. ALLTSÅ OMG, kan fan inte bli bättre ;) 
 
OCH ÄNNU en sak. imorse tyckte jag att jag glömde ngt, var stressad osv.. sen för ett tag sen står jag & kollar mig i spegeln och ser vad jag har glömt.. mitt ena ögonbryn. jag GLÖMDE måla mitt ena ögonbryn.. fyfan vad pinsamt. livet som mamma. haha. jag kan bara skratta. 
 
kollade precis till min lilla groda. hade lagt mufasa på ena sidan så han inte får den i ansiktet. men på något sätt har han förflyttat både sig till ena hörnan & mufasa i högsta hugg över ansiktet samtidigt som han håller i mufasa.. haha lilla älsklingen..
 
 älskade lilla älskling. <3 mammas bajare. 
 
/ sanera

4 månader

idag blir prinsen 4 månader!! ÄSLSKADE BARN. för fyra månader sen hade vi varit uppe på bb i 1 timme, inte förstod jag då att du skulle lära mig en massa saker fast du är så liten.. all denna kärlek. åh, det är så jäkla sjukt. att bara höra dig eller se dig le, så försvinner alla mina problem & bekymmer.
när jag fick dig upp på mitt bröst så lovade jag dig att jag aldrig skulle låta något hemskt hända dig, något alls. min fina lilla kille. & snart ska vi döpa dig också... mamma älskar dig min lilla skatt. alla i din omgivning älskar dig, du är så älskad min prins <3
 
4 månader & en dag sen. <3
 
 
finns ingen finare än min lilla prins. 1 timme gammal.
 
/ sanera
 

jobbig natt

oooooooooooj. inatt var en krävande natt. "värsta natten" enligt micke. men han har glömt när jag var vaken hela natten & hela dagen tills han kom hem för albin bara skrek & skrek & sov sammanlagt typ 2 timmar på hela natten & dagen............
 
han har typ vaknat varannan timme inatt..
 
klockan 2 vaknade albie med ett GALLSKRIK. som om att han var livrädd.. snyftade.. usch stackarn. ammade & så somnade han om & klockan 4 vaknade igen , då gav micke tillägg. återigen var det med gallskrik. jag sov på soffan, albie somnade inte förrens vid 6. då hämatde micke mig (låg på soffan) han ville inte att jag ska få ont i ryggen (älskling!) så han typ bar in mig. en timme senare, kl 7 då var det dags igen. gallskrik & snyftade & snyftade.. :( ÄLSKLING. han fick ligga mellan mamma & pappa & lugna sig.. men usch vad han snyftade. vet ej om det är magen eller om det var mardrömmar.. fyyyyyyyy.
 
så då gick jag & albin upp, så micke fick sova lite. jag & albin myste, på morgonen tänder vi alltid ljus & myser, sjunger & leker, äter & myser. sen somnade han om en stund & kl 10 tog micke honom & sen sov jag typ till tolv. 
 
vet inte om det bara var inatt, eller om det är en fas. är det magen? tror inte det, känns mer som om att han blir rädd när han skriker sådär.. :(
 
mammas lilla älskling <3
 
/ sanera

RSS 2.0