Krångel

I torsdags var ju vi & vägrade vår Lilleman. Han hade gått upp 700 gr & vägde hela 5125 gr! & 57 cm (sist 61 cm men dom hade mätt fel)

Så det är tack vare tillägger som han har gått upp..
Iallafall så var vi där & träffade en bm (det enda jobbiga med att få barn på sommaren är att alla har semester så man får träffa 100 olika)
& hon hade ingen koll att vi var där för viktkontroll Utan trodde vi var där för 12 veckors vaccinet..
Så då bestämde vi att vi skulle ta fet när vi öndå var där .. Hon frågade om vi ville förbereda oss mentalt .. Men jag sa att jag aldrig kommer bli mentalt förberedd..

Grät när vi bara pratade om det. Micke fick hålla i honom , sen fick han 1 spruta i vardera lår.. FYFAN VAD HEMSKT DET VAR. Först tog hon första sprutan & han hann inte ens börja skrika innan hon tog den andra.. Sen blev det helt tyst & sen kom dethär hemska gallskriker...

Jag grät , han grät.. Han fick komma till mig så tröstade jag honom.. Han snyftade till & med.. Usch det var hemskt.. Sen på kvällen fick moster Fisi hjälpa mig när jag stoppade in en supp Alvedon i rumpan för han var trött & varm & inte ville äta..

Frågade hon bm vad vi skulle göra nu .. Hon sa om jag vill helamma ska jag sluta med tillägget. Men det är hu det som fått han att gå upp!?

Allt var konstigt & man inte riktigt ngn som har koll på allt & jag vet ej när "vår" bm kommer tillbaka , fick inget svar när jag ringde idag..

Amningen började förra veckan (obsdag) att krångla, Albin ville inte ta bröstet osv.

Så denna vecka har varit jobbig med beslut som ska tas osv! Vill inte sluta med amningen.. Blir helt deppig, men kan å andra sidan inte "tvinga" på min son något , det är så frustrerande & varken bra för mig eller han.

Anna är här & ska sova här idag! Imorn ska bara hon & jag på bio! & Albin ska för första gången vara en längre tid hos någon annan än mig & Micke! Morfar! 💙

/ sanera


Soooooov du lilla busetroll

Mitt lilla monster vill inte sova.. Skratta & prata med mamma.. Har varit vaken till & från sen 3 (somnade vid amningen i 20 min vid 2 tillfällen) ..

Har ammat, gett tillägg, bytt blöja, vaggat, sjungit , dragit i vagnen, lagt han i vaggan så han fick trötta ut sig själv lite.. Men inget verkar funka.. Trött som in i helvete, men är ändå glad för även fast jag är trött osv så har vi haft det väldigt mysigt. Å andra sidan är det svårt att ha det annat än mysigt med mitt lilla bustroll!!

När jag har fått han & somna så vaknar han väl snart för mat.. Hehe. Livet som småbarnsförälder är inte så glamoröst som Micke brukar säga.. Det bjuder inte på så mkt sömn heller.. Men vad är väääääl en bal på slottet? Inget jämfört med alla mysiga dagar med min fina älskade son! 💙

/ trött mamma som tappade tråden vad hon babblade om


Mitt fina armband 💙


i'll do anything for you 💙


Jobbig natt

Lilleman vaknade 3 inatt & ville ha mat.. Dom två senaste nätterna har jag tagit Albin själv för att Micke har börjat tidigt på morgon.. Så igår skulle han ta honom för idag så jobbar han kväll..

Inatt har jag varit så jäklaaaa arg att jag fan funderade på att kasta ut mickes ps3 genom fönstret.. Jag var så arg så jag Inte kunde somna fast jag var dödstrött.. Jag ville bara skriks på han men eftersom att hans humör på natten är värre ön värst så visste jag att det skulle gå åt helvete. Så jag väntade tills imorse..

Som sgt skulle Micke ta honom inatt.
1. Han vaknade inte när Albin började skrika, när han väl gjorde det & skulle hå & byta blöja satt han i sängen länge innan han gick....

2. Efter amningen så skulle Albin få tillägg..

Då sa Micke: men kan fu hjälpa mig då?!

När jag har han HELA nätterna ligger Micke på soffan & sover HELA natten, jag klarar av att ta Albin & göra tillägg samtidigt .. Så då blev jag arg & ledsen för att jg kämpar för hans skull på nätterna , varför kan han inte göra damma sak för mig? Jg får Inte sova hela nätter för jag kämpar med amningen , men då när jag har ammat klart & han ska ha han då ska det väl fan vara samma villkor för mig?

Tillslut la jag mig på soffan & hade precis somnat & då skriker han "HJÄLP" , livrädd vaknar jag & hoppar upp & springer in i sovrummet.. Då har Albin spytt på mickes rygg.. Jo det var mycket. Men det klarar man väl att torka bort.. ?

Så tillslut så orkade jag inte tjafsa mer eller tjata på att han skulle hå upp , så jag gav tillägg nästa gång osv..
Så mycket för min natt ! Tack! Morr..

Samtidigt tycker jag synd om honom som ska jobba ikväll, så jag sa åt honom att gå & sova lite nu.. Men på samma gång så kan jag ju inte ta han varje gång Micke jobbar? Det orkar jag inte.

Så nu ska vi bestämma om vi ska köra varannan natt eller hur vi ska göra. Men en sak är säker : jag kommer köra samma villkor som han gör med mig..

Så jäkla trött , ledsen & bitter..

/ sanera


Min lilla tunnis ❤

När vi var på bvc den 11:e , snart 2 veckors sen, det var 2 månaders läkarbesöket.. Och det visade sig att han vägde 4340 gr, alltså 1 kg mer än när han föddes .. Han gick ner ca 200 g dagarna på bb, så han har alltså gått upp ca 1200 g på 2 månader..

Det är inte så bra, vid 2 månader ska man väga minst 2 kg mer än när man föddes & man bör gå upp ca 200 g -500 g i veckan.. Min lilla skrutt hade på 3 veckor från senaste bvc besöket till läkarbesöket, gått upp 100 gr , inte så bra. & han saknade babyhullet över låren..

Däremot hade han växt 7 (!!) cm på 3 veckor, han är alltså 61 cm nu.. Min lilla sticka ❤

Hans kurva är -1 & den har han följt så bra, tills läkarbesöket då. Då började det plana ut & det är bra att dom uppmärksammar det på en gång tycker jag. Så vi skulle ge tillägg efter amningen om jag kände att han fortf var hungrig & amma 15 min på vardera tutte ist för 40 min på vardera.. För första feta mjölken kommer första 10 & han ligger bara & snuttar.. Så vi får väl se hur han väger på torsdag, vi ska på en viktkontroll då!

Läkaren sa att jag skulle testa mig fram.. Försöker hitta något som passar oss.. Ammar nu varannan timme vår vakna tid, om han Inte sover länge på dagen, då låter jag han sova .. & tillägg får han minst 2-3 ggr dag..

Ibland känns det som att jag har mycket mindre mjölk i tuttarna & ibland hur mkt som helst.. Så konstigt det där..

När vi fick reda på hur han låg till med vikten så var det som ett slag rakt i ansiktet på mig.. När vi kom ur från rummet så bröt jag ihop. För jag hade kämpat som IN I HELVETE med amningen & gjort vad jag trodde var bäst osv.. & så i efterhand så förstod man att han var gnällig/ ledsen för att han var hungrig .. Man känner sig ganska dum då.. Så nu göder jag han, aldrig ska han få vara hungrig länge igen! Hellre för mkt än för lite är mitt motto..

Amningen för mig har varit upp & ner! I början på bb, så kändes det lite konstigt att ha en liten bebis sugande på sitt bröst. Jag var inte beredd på alla känslor som kom fram då & inte på alla hormoner som hoppade omkring ännu mer .. Men jag började gilla der mer & mer.. Ibland var det riktigt jobbigt & det fanns flera tillfällen jag funderade på att ge upp.. Men sen så kände jag att jag inte ville ge upp så lätt.. När jag började amma så tänkte jag att jag ammar Max i 2-3 månader.. Nu känner jag att jag vill amma så länge det funkar & känns bra för mig & Lilleman..

Så om jag skulle få sluta med amningen nu så skulle jag bli väldigt ledsen.. För det är nu jag börjar känna mig bekväm & uppskatta alla våra mysiga stunder ihop! ❤ Har till & med ammat på en mc, med pappa som hjälp!

Vi får väl se, oavsett så kommer jag Göra det som är bäst för min son! ❤

Just idag så har han varit jäkligt gnällig vid amningen.. & vid läggdags så ville han knappt äta.. Fick i han lite.. Ville inte ens ha tillägg (det brukar Inte hända).. Men så försökte jag få han & somna ist & han somnade på 3 SEK! Trött kille! Så nu sover han för "natten" hoppas jag.. Han hade ju ätit ca 1 & 30 min innan läggdags & då fick han massa mat.. Så hoppas han klarar sig ett tag..

Min lilla skruttis! ❤❤❤

/ sanera


Buhu

Imorn börjar Micke att jobba efter 3 veckors semester med oss.. Det SUGER. Har fan glömt hur det var när han jobbade :(

Min älskling, avlastat mig en massa med Albin.. Tagit varenda morgon & flera nätter .. Älskade du <3

Back to reality :( baaaaaajs.

Vi kommer sakna att ha pappan hemma hos oss 24/7. <3

Du & jag Albin. Du & jag <3 (& pappan<3)

/ sanera


Min son ❤


Det är någon som har

Upptäckt sina händer, fingrar & tunga! Dreeeegelprinsen 💙


Landet 💙


Hem från koster

(Detta inlägg skulle publicerats i tisdags..)

Snart är det dags att äta en sista lunch innan denna lilla familj börjar resan tillbaka till Sthlm!
Kl 14.30 går båten härifrån & då är vi framme ca 15.15 i Strömstad & tåget därifrån går ca 16.15! Beräknas vara framme 22.20 på centralen ikväll..

Igår kom mickes mormor.. Hon är nästan exakt 91 år äldre än Albin, skiljer 9 dagar mellan dom!
Hon är dement , så hon glömmer allt man säger inom någon minut .. Och igår när hon kom så sa Micke "hej mormor!"
Hon: "jaså det är de jag är till dig ja.."

Sen höll Lars-Åke i Albin, mickes mormor " oj har du en sån liten bebis!" Haha fast vi hade ju förklarat flera ggr ..

Till mig & Micke sa hon sen "har jag träffat er förut?"
Jag: ja men bara någon gång..
Micke: men mig har du träffar många ggr!
Hon: ja säger du det..

Sen hälsade hon på Samuel & hand bästa kompis & Emma hans flickvän ..
Först sa mormorn "jaså du har en sån vän!" (Hon menade att han var bög)
Sen kom Emma , då sa hon "jaha, du håller på med både tjejer & killar!"

Haha hon är skojfrisk ändå ;)

Albins namn gillar hon Inte haha. För henne är det ju bara gamla gubbar som heter det..
Hon har väl fråga 10 ggr vad han heter & varje gång vi säger Albin säger hon "stackars bebis! Skulle jag sagt att jag skulle döpa mina barn till det skulle folk tro att jag var knäpp! Tur att jag inte har sån smak, då skulle väl du ha hetat Vilhelmina , Anki"
Hahaha Anki sa det art här var man finkänslig..
Vi frågade om hon tänkte på gubbar när hon hörde namnet " ja man kan inte göra annat, inte tänker man på en baby iallafall!"

Haha rolig är hon!

Hem ikväll då, ska bli ganska skönt som sagt men ändå tråkigt!! Hade gärna stannar några dags till!

/ sanera


Kan själv

Imorgon åker vi hem & det längtar jag inte efter faktiskt. Eller på ett sätt & på ett sätt inte, haha.

Det har varit så skönt att bara få vara liksom, inte tänka på mat & tvätt & städ osv.. Bara ägna all tid åt vår lille prins & också få egentid! Det var efterlängtat att bara få gå iväg själva & fika osv .. & åka & duscha i hamnen själva och så..

Legat i solen lite, Micke är så förvånad att jag nu faktiskt sitter i solen haha, innan blev jag så rastlös.. Men jag är en mamma nu & all den tid man får över att bars vara ägnar man då åt att görs så lite som möjligt. Så har jg satt mig i solen så sitter jag där tills jag måste göra annat.. Hehe.

Och på ett sätt ska det bli skönt stt få komma hem & få vars lite ifred!
Jag vet att alla bara vill väl, MEN det är mitt barn som jag själv försöker lära känna och förstå när det är hungerskrik osv..
Så fort Lilleman skriker så får jag frågan "är han hungrig?"
"Han kanske ska äta nu?"
"Hur länge sen var det han åt ?"
"Ska du inte ge han mat nu så du kan äta med oss?"
Osv .. Alltså, jag menar inte att vara otrevlig eller så MEN jag har inte en chans i världen att lära mig att förstå om det är hungerskrik eller så, precis när man börjar få grepp pm hans rytm så ändras den..
Och på BVC har dom sagt åt oss att sluta räkna timmar & så , och man kan liksom inte riktigt planera allt med barn , utan man får ta det som det kommer tex när jag får äta middag! Och jag vill Inte väcka Albin när han sover för att ge han mat ..,

Jag tycker om henne på alla sätt & vis, men det blir för mycket ibland . Hon får gärna komma med tips så lyssnar jag, men sen bestämmer jag om det passar eller inte .. Och hon menar inget illa, tvärtom hon vill bara väl.. Som Micke säger "hon kan inte låta bli att lägga sig i.."

Det var inte mening att spy galla över någon eller så, hon har hjälpt mig så mycket efter förlossningen & lyssnat på mig & hjälpt mig när jag var orolig över att Albin lät konstigt eller så!

Men jag har inte tyckte amningen är "såååå mysig"( som min mor som ammade lisen & Anna trots stt dom bet Henne så hon blödde varje gång) & kämpat lite med ställningar osv & med en Micke som så fort Albin skrek sa "nu är han nog hungrig" men sen tog vi igenom oss det & pratade en massa & amningen blev tillslut jättebra & jag vande mig vid att amma ofta för stt han behövde mer mjölk & få den stt rinna till..
Sen kom vi hit. Och så blev det såhär & direkt började Micke åter igen som han gjorde innan .. Men han sa att det är inte lätt för han att veta heller för han brukar aldrig vara med oss 24/7 i en vecka..

Jajaaaaa.. Är bara väldigt trött & lite irriterad. Huvudsaken är stt jag & Micke är överens vad som är bäst för vårat barn. Tips är välkomna , men inte mer än så :)

Haha bittert.. Men meeeen.. Tanken är god även fast det kanske blir för mycket helt enkelt..

/ sanera



Suuuuuun

Idag är jag helt slut! Ligger nu i soffan.. Inatt körde vår lilla älskling hårt med sina föräldrar .. Från det att jag ammat första gången & han skulle sova så skrek han så fort vi la han i vagnen..

Jag somnade till & han med under amningen.. Men det är så läskigt att ha han i sängen & sova, jag spänner mig & sover Inge bra då..
Så inatt var det 2 griniga föräldrar som skrek lite på varandra.. Pappa (& mamma också för den delen) säger att vi måste vara ett team & hålla ihop..
Och vi försöker! Vissa dagar är det bara extra jobbigt & jag vill liksom kasta ut alla.. (Vissa lägger sig i saker & ting & andra har svårt att dra en gräns för vad som är ok..)

När lillen skriker på natten så fortsätter det oftast på dagen också, & det höll i sig under förmiddagen.. Men nu har han faktiskt sovit i två timmar, det gör denna mamma så glad för det behövde han verkligen!

Vilket väder det är idag, ca 23 grader & ganska blåsigt så det blev inte för varmt för mig som sitter i tröja (för att undvika mjölkatockning..) vi har promenerat också en massa , så härligt här .. Kolla på hästarna & havet osv..

Nu ligger jag som sagt i soffan & väntar på mat, Anki ska göra sin berömda fisksoppa som jag älskar! Ikväll kommer mickes kusiner & Albins tremänning, trevligt!
Dom är så snälla & lånar ut sin bil till oss när dom är här.. :) blir att försöka hinna skaffa oss en tvbänk, när vi kommer hem har vi ju fullspäckat schema..

/ sanera


Kärlek

När ska jag vakna ur denna bubbla?! Hur är det möjligt att älska någon såhär mycket? Ett sånt litet knyte, eller pyret som hans farmor & farfar kallar honom..

Han är så söt så att jag får diabetes, han är så söt stt jag dör söthetsdöden varje gång jag kollar på han.. Han är så vacker att mina ögon gör ont när jag kollar på honom.. Kan ligga & stirra på honom varje dag resten av mitt liv..

Alla dessa känslor, vet liksom Inte var jag ska ta vägen ibland.. Min son är 120 % perfektion..! Åååhåhå . Kan man vara kär i sin son på ett normalt sätt? Isf är jag nog det..

Förstår vad mamma kände när Fisi var påväg, "hur ska man kunna älska ett barn till?" Hon sa att det Inge var några problem, men jag förstår inte hur det ska gå nu.. All min kärlek går till han. Älskar han så mycket att jag spricker..


HUR I HELVETE KAN MAN VARA SÅ JÄKLA VACKER?!?! älskar dig min fina älskade son <3 jag & din far kommer & gör allt i vår makt för att göra ditt liv så bra som möjligt.. Vår älskade lilla prins ❤ det får aldrig hända dig något..

Smälter som glass i solen när du tittr med dina stora blåa ögon på mig när jag ammar dig, när du alltid håller din lilla hand på mitt bröst, ofta nypet tag i min fria bröstvårta.. Hehe, det gör inget..

Ja herregud. Livet är bra jävla fantastiskt! ❤❤

/ sanera


Att vara mamma <3

Det Värsta med att vara mamma är att vara människa..

Människor gör misstag, och som mamma vill man vara perfekt & felfri & då är det jobbigt att vara människa. Man vill vara någon form av superwoman mamman. Man vill hinna med allt, man vill veta allt, man vill kunna göra allt osv..

Man vill inte göra misstag , för varje misstag man gör är som ett steg neråt. Man känner sig helt värdelös. Tror att det är ännu värre när man blir mamma för första gången, för det är verkligen som bambi på hal i is.

Men jag är ingen omänsklig supermamma, jag försöker istället vara en mänsklig supermamma. Den bästa jag kan vara för min lilla son & man gör misstag, det är det jobbigaste för mig att acceptera. Men jag kämpar & kommer kämpa varje dag hela mitt liv för stt göra allt så bra som möjligt för min prins. Han har sen han kom för två månader sen kommit i första hand & så kommer det alltid att bli.

Men jag klarar även av mer ön vad jag trodde innan Albin kom, jag förvånar mig själv flera gånger per dag med att klara saker jag måste bara för att jag är mamma. Och det är jag väldigt stolt över. Och jag är väldigt stolt över mig själv & min lilla familj ❤

Jag älskar min son så obeskrivligt mycket & jag älskar stt få äran att vara mamma just till min älskade prins. Jag är mamma, livet blir inte större eller bättre än så ❤

/ sanera


Två månader ❤

Prinsen två månader .. Herreeee... Tiden går för snabbt! Hänger inte med.. Kan inte fatta att det var två månades sen vi nu låg uppe på bb & kollade på vår skatt, trötta, glada, förvirrade men fyllda med kärlek .. Känslan när tillslut förstår att man blev mamma trots några oklara minuter, när allt var bra igen, när Micke äntligen kom in med lillen & sa "det blev en liten Albin.." Tårarna bara sprutade på mig & mamma.. Så fick jag hålla i min lilla son för första gången..

Alla dessa känslor som kom på en gång , allt kämpande .. Det var nu över.. & jag lovade från första stund jag såg honom att jag ska göra allt i min makt för att skydda honom mot det onda, göra allt för att han ska få ett sånt fint liv.. Min älskling. I samma sekund kom Micke på andra plats & jag med. Alla värderingar man hade innan seglade ut genom fönstret .. Helt stört hur man ändrats i tänket, men ändå är samma person. Hur allt som var viktigt innan, nu inte spelar någon roll alls..

Min lilla Albin, jag älskar dig något fruktansvärt! Hur ska jag kunna älska dina/ ditt syskon lilla mycket.. Hehe nåja, dröjer ett bra tag på den fronten tror jag...

/ sanera


Koster

Igår var det jäkligt grinigt.. Jag var heeeelt slut efter resan osv.. Igårnatt kl 4 ville grodan Inte sova mer.. Stackars Micke fick gå upp & ta han.. Men sen kom farmor & tog han en stund på morgonen..

Jag är inte helt frisk, har verkligen ingen ork i kroppen.. Så Micke har fått tagit dessa nätter, för min kropp orkar inte .. Vaknar knappt när jag ammar.. Men å andra sidan har Micke sagt stt han ska ta han mer på nätterna när han har semester :)

Denna natt gick liite bättre.. När man är nybörjare på att vara småbarnsförälder så är det inte alltid så att man ska veta vad man ska göra, så det gäller helt enkelt stt pröva sig fram tills man hittar vad som passar just vår lilla kille..
Så igår så sa vi att vi inte ska väcka honom för att ge mat innan vi ska sova , utan låter han sova tills han vaknar & vi lägger oss när vi vill, innan la vi oss direkt efter kvällsamningen..
Så nu testar vi det ett tag!

Imorse tog farmor honom igen, i tre timmar! Lyx, så skönt att få sova..

Idag har det varit lite gnälligt, men inte lila mkt som igår.. Jag & Micke var nyss i hamnen & duschade & så var Albin kvar med farmor & farfar.. Det gick bra tills vi typ 10 min innan vi kom, då ville min älskling ha mat!

Det är så mysigt att vara här.. Så vi stannar tills på tisdag (vi skulle ha åkt hem på söndag) egentligen vill jag stanna längre men Albie har läkarkontroll på torsdag & tåget är framme 22 på tisdag i Sthlm, det hade varit jobbigt att komma hem så sen på onsdag.. Plus stt vi behöver nog tvätta osv innan vi drar till landet ..

Vi sover på nerevåningen på madrasser , sover så bra :) det är så lyxigt att bara få vara.. & bli ompysslad & få maten serverad.. & få sovmornar.. Härligt!
Så jag stannar gärna lite till :) ska bli så härligt att mon lilla kille ska få växa upp här på sommarna med kusiner osv , som Micke har fått gjort, han älskar det :)

Vi har bestämt att åka hit minst en vecka varje sommar! Först hade jag ingen större lust att åka hit (vi bestämde det innan Albin kom stt vi skulle hit)
För jag tänkte att jag blir så rastlös (blir det i vanliga fall) men vad jag inte visste då var att man som småbarnsmamma inte blir rastlös utan snarare helt slut & har man tid att bli rastlös då är det lyx! Då går den tiden annars hemma till att städa eller fixa. Här kan man vila & lyssna på fåglarna :)

Idag blir min prins TVÅ månader!!!!!! Herregud, det går för snabbt! Har glömt hur liten han var när hn föddes haha... ❤❤❤

/ sanera


RSS 2.0