Fyra veckor ❤

Idag är min lilla skrutt HELA 4 veckor , tiden har gått så snabbt! Kan inte fatta att han funnit så länge, men ändå så kort tid.. Han har redan lärt mig så mycket ❤

Min fina lilla prins 💙👑

/ sanera


Stan

Igår invigde jag & lisen Albin stan.. Orkade inte sitta hemma hela tiden , skönt att få komma ut med syster! Handlade presenter till mickey!

Åkte även rulltrappa med han för första gången också.. Haha tog bara ett jävla bra tag innan jag vågade mig upp , först skulle lisen ta han.. Sen när jag sa att jag är rädd för att tappa honom så vågade inte hon & sa att det är bättre om jag tappar hsn för det är mitt barn haha.. Men det gick bra upp!
Sen när vi skulle ner....... hahahahhaha.. Stod först i flera minuter & Fisi peppade mig.. Tillslut så ska vi åka ner & lisen står framför & säger "dethär går ju bra!" Jag " nej nej nej" upp med barnvagnen igen & Fisi fick springa upp för alla trappor haha.. Fick sån Ågren! Meeeen vi kom ner! Haha ett skrattanfall senare :)

Sen blev det middag på sandys med marina också! Trevlig kväll! :)

Har sovit sådär.. Förut så somnade Albin alltid när jag ammade honom, men han verkar sluta med det.. Framför allt på nätterna , så får vagga han i vaggan & inatt låg jag väl i 1 timme & vaggade han, somnade nog före honom..
Varit vaken sen 7 & inte sovit många timmar.. Ska ta & vila lite sen tror jag!

Har nyss färgat håret, väldigt mörkt!

Tvättstugan har vi också haft , snart klara,. Skönt :)

På lördag är det äntligen dags för kiss konserten! Längtaaaaar! Micke ska vara själv med Albin för första gången i flera timmar, men hans föräldrar kommer hit & gör han sällis :)

Igår hittade jg jättefina förlovningsringar på internet.. Vi ska bara bestämma vilka, sen ska vi förlova oss på riktigt ❤ längtar sp mycket tills jag gifter mig med min man, tills jag får tatuera in hans namn på mitt ringfinger ❤❤❤❤❤❤❤

/ sanera


Mamman vill sova.... Inte Albin..


Hur vacker kan man bli?! <3


Mina hjältar ❤

Pappa & Fisi kom & hämtade Albin nu.. Så nu ska jag sova lite! Åh tack mina älskade <3

/ sanera


Inte alltid lätt

Det är inte lätt att få något gjort med en bebis som skriker så fort man lägger ner honom.. & då är det heller inte lätt att slita sig ifrån han..

Inatt har han vaknat varannan timme & velat amma... Så sov hsn med mig inatt & Micke på soffan.. Sover så dåligt när jag ligger brevid Albin, livrädd att rulla över honom,. Bara en tidsfråga innan jag gör det.. Tappade min mobil i hans huvud imorse .. Grät säkert i en timme efter , jag alltså.. Känner mig inte som en bra mamma just nu.. Det är så svårt ibland, så mkt att vänja sig vid!

Skulle ha städat här & fixat, så Micke kunde dammsuga när han kom hem & promenad ville jag gå.. Men blir inte alltid som man har tänkt sig! ❤

/ sanera


Knäpp mamma

Ligger nyduschad i en nybäddad säng med min nya Björn Borg pyjamas jag fick av Mickey i för tidig morsdag present! Skööööönt. Albie (mormors smeknamn på hennes skatt) ligger hos pappa, så mamman kan få sova, men innan : lite egentid! (= ligga i sängen & kolla mobilen utan att behöva göra ngt annat i 5 min!)

Åh, är så trött.. Inatt blev det ej så Mkt sömn.. Tillslut lackade jag & la mig på soffan haha.. Somnade mesans jag ammade & det gjorde lillen med.. Men sen var han klarvaken typ hela natten förutom vid amningen.. & typ från 4-7 låg han & jag & sov i sängen & Micke på soffan.

Idag efter psykologen hängde jag & Albie med våra favvotjejer, mina systrar & mamma! Mys! <3

Förresten sp var jag i Farsta & handlade present till Micke, sen helt plötsligt kom jag på att det var längeeee sen jag ammade honom.. Hade gått 4 timmar när jag kom på det, hann väl gå typ 4 t & 40 min innan han fick mat,, kände mig som världens elakaste mamma..

Sen när jag säger hejdå till tjejerna på tågstationen & tåget kommer närsom ser jag att Anna glömt sin mobil så jag lämnade vagnen precis innanför dörrarna & spriner & lämnar mobilen.. Mamma skriker "du kan inte lämna vagnen!" Vafan tänkte jag med?! Nä just det jag tänkte inte alls.. Är fan en fara för min son :(

Mamma tröstade mig & sa att hon har gjort likadant.. Nästa gång glömmer jag väl han på affären ......... Det är så mycket nytt & saker att vänja sig vid & så mkt att tänka på 24/7 så att hjärnan går på högvarv & så tänker man inte..
Åååååhhhh , har Ågren för det.. Men 1a barnet är "test" barnet haha.. Jag är ett sådant & överlevde ändå! ;)


Nu måste jag sova innan 1a passet.. Såklart låter det sådär utanför fönstret! Det är ngt fel på stupröret!!!! :@

/ sanera

Mormor & Albie <3

Albie i Annas gamla babysitter! :)


Min prins 👑

Pussat & pussat, men nej inte vaknar min lilla kille! Jag vill mysa, sniffade & sniffade.. Men han sover vidare.. Men när jag precis ska ta första tuggan på sushin, ja då går det bra att knorra ;)

Ååååååååh, hur kan man älska en människa som bara funnits i 25 dagar?! Herreeeee......... Varenda sekund utan honom är jobbig! & snart ska jag lämna han i flera timmar , på lördag.. Jag, mamma, Fisi & kusin ska på kiss konserten! Får se om jag kan lämna min skrutt... Hahaha.. Stört.

Jag trodde förut att jag visste vad meningen med livet var. Nu VET jag.
Att bli mamma, finns inget bättre, inget jobbigare, inget mer fantastiskt. ❤❤

Min son, som vi har kämpat för dig, som din far nu kämpar för dig. Vi ägnar våra liv till att göra allt för dig, det bästa för dig, det bästa livet du kan få, det ska vi ge dig.

Endast funnits i 25 dagar, men redan gett mig så mycket. Oss alla, det är så jäkla många som älskar dig så mycket. Jag tackar Gud varje dag för att du inte var död som jag trodde i dom där minuterna efter att du kom in till vår värld. Värsta minuterna i mitt liv..

Albin, mamma är så glad & så stolt. Tänka sig att jag fick en frisk, 100 vacker & perfekt son! Kunde jag inte tro för ett år sen ❤

/ sanera


Mors dag!

Inatt sov skrutten med mig i sängen & Micke på soffan.. Sover inte så bra när han sover med mig.. Vi funderar starkt på att handla en "troll bedside crib" som man sätter fast på ena sidan av sängen så slipper man gå upp varje gång han skriker.. Får se hur det blir med det!

Men imorse kom Kenny & Simon & hämtade mig & Albin så åkte till Annas dansuppvisning! Hon var superduktig! & det var min lilla kille med, inte ett ljud knappt & det var ganska högt, men han sov vidare :)

Gav honom ersättning igen, hsn är duktig som tar det, går ner! Men är bara rädd att jag gett honom för tidigt & stt han Inge kommer vilja amma sen för stt det går snabbare att få från flaska.. Men bm på BVC sa att det inte var någon fara.. Får väl lita på henne! Men ändå.. Men jag tycker det är fruktansvärt att amma inför folk, åh fattar Inge varför egentligen, måste ju kunna ge min son mat..

Mamma & jag hängde lite i huddinge centrum mesans vi väntade på att Anna skulle blir klar med uppvisning nr 2. Såklart spöregnade det så jag & mamma blev genom blöta..
Idag i bilen skrek han för första gången riktigt hjärtskärande babyskrik.. FYFAN, värsta jag varit med om! Fanns ej plats att sitta brevid han bak i bilen, jag gör alltid det annars men låg massa jävla skit där nu. Skulle bara åka snabbt, fyy mamma & jag blev så stressade & trodde han hatade oss..
Min lilla kille ❤

Mysigt att få fira första mors dag med mina tjejor, mamma, Fisi & mormor & Anna! & mina killar också! Fick ett fint kort & lotter av mamma & alla & blommor & av Fisi & massssa lotter från Albin & mickey! Vann typ 120 kr iaf :)

Jävla babyboooooom i år, fan alla är gravida eller ska bli det.. "Valde" fel år haha!

Nä , godnatt nu. Nästs pass är om 2 timmar om inte skrutten vaknar innan , har svin ont i huvudet.. Imorn kl 9 ska lilla familjen vara hos psykologen .. Så blir att gå upp i ottan för att hinna amma, byta blöja 17 ggr (bajsar alltid när det är bråttom & jag preciiiis bytt!) osv!

/ sanera

troll bedside crib



Trevlig dag

Trött tjej! Kom hem för ca 1 timme sen.. Vi har varit hos mickes bror & firat han, fyller år imorn. Vi kom dit runt 18-18.30 & grillade & hade trevligt! Skulle egentligen bara vara där en stund, men vi blev kvar ända till 22.30!

Alla var så trevliga & Albin får så mycket uppmärksamhet & alla var så impade att vi orkade vara där efter bara 3 veckor efter förlossningen.. Men. Sanningen är att jag klarar inte av att vara hemma 1 SEK till.. Ser för jävligt ut här!! Disk överallt, smutsigt, luktar illa.. Fyfan, finns ingen tid stt städs heller..

Så vi var bara glada att komma iväg, & det var skönt att börja med det nu, nu börjar jag känns mig ganska bekväm med att åka iväg & träffa folk.. Bara för 1 vecka sen så pallade jag inte åka iväg eller träffa folk förutom min & mickes familj.. För att jag var så jäkla deppig pga av all smärta & fortfarande bearbetningen av förlossningen (som vi båda kämpar med..)
Men men, det börjar bli bättre & det känns jävligt bra! Äntligen kan jag njuta av att visa upp min fina son! Stolt mamma :)

Blev mkt snack om bebisar & förlossningar , 2 st som var gravida & såklart råkade jag skrämma upp dom med allt innan jag visste att dom var gravida ... Haha, typiskt mig!

När vi skulle åka hem såg vi ett gäng killar , Micke såg en med skottsäker väst.. Ländes lagom tryggt att gå med min son där i fruängen! Sen var det massa poliser i Älvsjö centrum & massa äckliga ungdomar som hetsade ..

Min mormor sa idag "aldrig att man skulle göra såhär, jag är själv invandrare , men jag kom hit & gjorde rött för mig! Jag ska handla en pistol jaaa & åka dit på natten.." hahahahshs jag höll på att svimma när hon sa så.. Sen sa jag "du går väl inte ut på kvällen?"
Mormor: neej, är du oroligt jaaaa?
Jag: ja men inte för dig, utan för dom du möter..
Mormor: haha ja åh du är så roligt ja..

Haha älskade mormor ❤

Idag testade vi ersättning också för 1a gången, mest för stt se att han tar det så Micke kan ha han själv sen & sen för att jag ej är så bekväm med amning in public.. Plus stt mina bröstvårtor är så ömma!!! När Albin suger tag gör det så ont så det svartnar ibland för ögonen. Men vad gör man inte för dom små liven?! Min kropp är inte min längre har jag upptäckt!

Storhandlade gjorde vi också, Albin var så duktig, sov hela tiden.. Snäll gudfar har han också, så vi slapp åka med bussen..

Imorn kl 12 ska jag & Albin med min familj & kolla på babyns dansuppvisning! ❤

Måste sova, är helt slut alltså!

/ sanera

Pappan & grodan gillar amningskudden lika mkt som mamma om inte mer! :)


Lördag

Natten har gått bra.. Fått sovit mellan amningarna, dock inte Micke som fick vara uppe i 1 Tim & 30 min...

Igår åkte vi & handlade en amningskudde & ett babygym på blocket, både från märket "rätt start" pingu. Dom är nytvättade & ser som nya ut.. Kostade 400 för allt, bara amningskudden kostat 400 ny & babygymmet 600-700.,

Har så fruktansvärt ont i min rygg, typ som foglossning, det är liksom bäckenet.. Känns som på förlossningen, liknande "värk" smärta.. Läste att en tredjedel har kvar sina symptom efter graviditet i ca 3 månader, för andra försvinner det direkt.. Såklart så har jag kvar det!
Helt stel & kan knappt böja mig.. Man hade ju hoppats & trott att det skulle försvinna när lillen kom ut..

Vi ska snart försöka åka kommunalt & storhandla på Willys, Fyfan.. Men det måste göras, ekar tomt här & idag är enda dagen Micke är ledig..

/ sanera


Meningen med livet ❤


Ingen vila

Blev inte så mkt vila för denna mamman.. Däremot så fick jag i mig lite lunch , det har jag inte ätit under dessa dagar då vi varit själva!

Hann vila i 30 min innan lillen började skrika & försökte lugna honom i 50 min... Tillslut somnar han till & då ringer någon på hem telen , FEL dessutom! Då vaknade han , så då var det lika bra att ta upp han & amma..

Nu sitter vi här i soffan & han är ganska nöjd! Stört hur bara på några dagar att msn märker sån skillnad, nu är han vaken & med & lugn :) min älskling ❤

Nu väntar vi på pappa, mamman är hungrig! Vi ska ta oss till Bromma & handla en amningskudde som jag hittat på blocket..

Ikväll blir det nog bara lugnt! Imorn är Micke ledig, hans enda lediga dag denna vecka.. Kanske skulle på Annas dansuppvisning imorn, men vi får se..

/ sanera


Lars Albin Tommy ❤

Ligger i sängen & ska vila lite..
Ammade Albin & la han i sin vagga , då vaknade han till & låg & gnydde lite & var halv vaken.. Gick ut & tänkte att han får skrika så tar jag upp han, kanske somnar han..

Sen kom jag in & kolla & han låg fortf vaken men nöjd.. & nu sover han! Ca 50 min efter amningen :)

Imorse så gick vi upp efter amningen vid 8.40, brukar somna om då men var tvungen att ringa om faderskapet så det var bara att få upp.. Gjorde i ordning Albin, försökte äta frukost , men är typ aldrig hungrig så det gick ej så bra.. Sen gick vi en lång prommis!

Sen kom min farbror förbi en snabbis & ville se underverket.. Herregud, det är verkligen mitt lilla underverk! ❤

Skickade iväg Skatteverkets papper om namn. Så nu är det klart! Han kommer heta; Lars Albin Tommy Lindahl-Steinhof ❤
Micke heter ju Lars Mikael , så detta blir nog bra! & sen Tommy är ju från världens bästa morfar! Har aldrig tänkte ngt annat namn än det i mellannamn om det blev en kille..
Samma sak om det skulle bli en tjej, då skulle det bli Gabriella i andra namn..

Känns dock konstigt att han ej kommer heta Öfors, men det kunde jag inte ens välja för att jag heter bara det i "mellannamn" som Albin gör med Lindahl & då kan man Inte välja det..

Ska vila lite nu! Vid denna tid brukar vi alltid vara ute & promenera , känns skönt att vara hemma :)

/ sanera

Haha testade hans nya jacka.. Liiiite stor.. ❤


Mina prinsar 💙

Det råder ju mer eller mindre "krig" ute så snacka om att jag var livrädd när Fisi skulle hem idag :( såklart höll dom på i Älvsjö där hon skulle av & i Skogås är det väl direkt inte så jäkla lugnt..

Men hem kom hon, men blir så arg & ledsen.. Ska min syster inte kunna åka hem själv utan stt man ska vars rädd för att hamna mitt i massa skit? Usch. Var i helvete är Sverige påväg? Har ingen lust att vara kvar & följa denna utveckling.. Tyvärr har Micke ingen lust att flytta utomlands. Än. Jag har inte övertalar klart , mohaha.

Inatt har Albin varit snäll mor. Fått sova från 1 till 4 & nu ammar jag fortf.. Pappa kastade vi ut på soffan från början, han behövde verkligen få sova en hel natt, stackaren. Min duktiga älskling! Hur orkar han?! Jobba kväll, upp tidigt & jobba morgonen dagen efter, varit uppe halva natten med Albin, kommer hem tar Albin, lagar mat osv.. Städar också.. Jag är jävligt lyckligt lottad ❤❤❤❤

Älskar mina grabbar så fruktansvärt mycket.. ❤❤ låg & bara glodde på Albin nyss , men han lackade lite han ville ha käk, haha.

Undrar vad denna dag bjuder på sen då? Hoppas på lite mer sömn iallafall!

/ sanera


Mys

Idag har jag verkligen känt mig utvilad & ganska pigg! Känns så skönt..

Har fått iordning lite här, fixat & tvättat.. Skönt, lite grejer som tagit så lång tid stt ta tag i.. Tex som disken & ren tvätt som låg slängd i soffan..

Sen kom Fisi hit & bjöd på sushi & myste! Vi skulle ta en prommis men det började regna.. Kollade Gais - Bajen & tyvärr förlorade vi.. Lisen hade innan kommit underfund med att sen Albin föddes hade vi vunnit alla matcher , men det höll ej i idag alltså!

Min smärta har verkligen gått ner & det börjar kännas bättre! Men har fortf väldigt ont & min rygg gör väldigt ont.. Men tar bara Alvedon någon / några ggr / dag nu ist för massa piller ofta.. Känns bra!

Snart är det nog läggdags, börjar bli trött..

/ sanera


"Utvilad"

Känner mig väldigt utvilad, har jag inte gjort på läääääänge!

Ligger med Lilleman på bröstet, som sover på mitt bröst ❤

Jag fick sova till 3, han sov tills dess! Sen ammade jag han & vid 4 bytte jg & Micke plats så tog han över .. Sen vid 7 så blev jag väckt & ammade igen & sen tog Micke han igen & jag fick sova till 11!

Nu ligger Micke & vilar, stackarn ska jobba ikväll!

Emma skulle ha kommit förbi idag, men det blir nog en annan dag :)

Ska hänga tvätt & ta tag i lite städning. Ser för JÄVLIGT ut här!
Min lilla groda sover så fint på mitt bröst..

Idag ringde jag Folksam för stt försäkra honom, lite segt, glömmer allt om jag inte sätter påminnelse på mobilen..

Faderskapsfastställande ska också göras, men dom har bara telefontid 10-11 & då sover vi alltid.. Dom borde fan ha en tid på eftermiddagen också..

Ska se om skrutten går med på att ligga i vaggan så jag kan sätta igång här!

/ sanera


20 dagars krisen?

Jaså det är detta barn leder till? Separata sovrum.. Haha skoja.

Jag tar första passet . Micke sover på soffan, jag & grodan i sovrummet. 03 tr Micke över.

Stackaren är helt slut! Jobbade kväll igår, fick Max sova 4 timmar inatt, upp & jobba hela dagen, komma hem & ta över lillen & sen laga mat & sen ta lillen & nu får han sova! Först tänkte vi stt han skulle ta grodan först men sen såg jag hur slut han var & jag fick faktiskt sova 3 timmar & det är mkt för en ammade mamma! :)

Så äntligen sover skrutten *peppar peppar* ska själv försöka sova! Duschade nyss, skönt! Flera dagar sen, inte bra måste egentligen duscha varje dag..

Fyfan tassar på tårna hör, livrädd att lillen vaknar, han som annars sover så hårt.. Hoppas detta inte håller i sig! Då blir jag fan flintskallig..

/ sanera


20 dagar & jobbig natt & dag

Jag är mamma & "ledig". Men jag har haft mitt längsta pass någonsin.Skrutten började skrika igårkväll, när jag trodde jag skulle få sova. Var helt slut..

Dom som säger att vara mammaledig inte är ett jobb.. Haha. Jag kan säga att på 20 dagar , JÄVLAR vilket tålamod & uthållighet min Albin har gett mig.. Så trött & slut, men ändå för min killes skull så orkar jag. Förstår bara inte hur..

Snacka om att man är bortskämd med ett barn som annars sover mycket & är så nöjd.. Är dom dagarna kanske förbi nu..?

Sen skrek han igenom sig hela natten & pappan la sig på soffan. Har sammanlagt sovit ca 2 timmar. Gick med han i vagnen i 3 timmar, då somnade han en stund,.. Tycker så synd om honom, för han måste vara dödstrött .. Imorse tänkte jag att jag sliter mitt hår, men jag är inte arg eller irriterad på grodan, bara så trött.

Gick & handla ersättning så Micke kan ge han, känner mig som en dålig mamma, ja! Men jag kan inte pumpa tillräckligt för det gör så ont, brösten är så spända & får jag inte sova lite kommer detta inte sluta bra..

Inte nog med denna dag, så tappade jag min "förlovningsring" & halsbandet med a & l från lisen & Anna.. Så jävla ledsen för det, gick hela vägen hem & letade ... Men icke :(
Så denna dag sög. Är så trött & ledsen.

Nu ska jag försöka ta igen lite sömn & sen äta något, för det har jag Inge hunnit så mycket mer än yoghurt..

/ sanera


Gnällig groda 💙

Jag hade rätt, Albin hade inga planer på att sova igår..

Micke tog han & försökte få han att sova, kl 1 så gav vi upp & jag ammade han & Albin ville inte somna, men tillsluuuuuuut somnade han.. & sen vaknade han 5 & då gav Micke upp & la sig på soffan.. Jag ammade i 1 timme, men grodan bara gnällade & ville inte sova.. La han i sängen hos mig & tillsluuuuuuut somnade båda & vaknade 10 sen :)

Jag har tydligen lite mer tålamod än Micke, kunde man Inte tro! Haha.. Men man kan aldrig bli arg eller irriterad bär man som mamma ammar, för det hjälper inte barnet att bli hetsat eller stressat, man får helt enkelt prata lugnt & försöka få han & äta tillslut.. Medans Micke kan hänga över oss "men vad är problemet ?!?! Äääääät.." Då skickar mamma ut pappan :)
Men jag förstår han! Han är trött & så .. ❤

Ska snart ut på promenad med han! Micke ska över till en kompis..

Jag tvättar & tvättar.. Känns inte som jag hinner med , haha tvättkorgen överfylls.. Men mest är det handdukar , vi har ej så många så måste tvätta upp dom hela tiden.. & sen mins kläder, har ju bara ett begränsat antal plagg som passar & svettas ju sönder varje dag så ja, en hel tvätt blir det. & Albin spyr ju en hel del också..

Ikväll ska nog jag & skrutten åka till gammelmormor & så kommer mormor förbi också ❤

/ sanera


18 dagar gammal ❤

Imorse så trodde jag aldrig att jag skulle få somna om efter 1 amningen.. Sen han somnade & vaknade 2 timmar senare & låg & gnydde.. Sen så trodde jag att jag skulle få gå upp , men la han i sängen & sen vaknade jag till av att båda somnat & jag hade somnat med min hand på skruttens huvud.. (Han gillar när man tar han på huvudet..)

Sen försökte jag äta frukost men då började han skrika! Sen gick vi Till BVC.. Vår lilla groda är nu 52 cm lång & väger 3640 g! :) bm sa att han är en sån cool bebis, som är med & kollar & ät så nöjd ändå .. Min lilla kille <3 tyvärr var det sista gången med henne, hon var så himla bra.. Men hon ska sluta, hoppas den andra är lila bra :)

Sen gick jag & Albin en promenad på typ 3 timmar.. I min takt.. Men känner nu att jag inte riktigt skulle ha gjort det, sjukgymnasten sa att jag skulle starta lugnt, hehe men det var ju så fint väder .. Nu har jag väldigt ont i rygg, ben & där nere.. Imorn får det bli kortare promenad :)

Vi har legat på soffan, trötta föräldrar! Kollar Bajen, vi ligger 2a nu :)

Första dagen har för mig & Albin gått bra! Även fast det är lite jobbigt, när sn skriker blir jag så stressad för jag är rädd att han känner sig övergiven tex när jag hämtar amningsnappen.. Men som mickes mamma sa " det är enda sättet för han att kommunicera" & sen sa hon att jag ska försöka att inte stressa.. Vi hittar nog vår rutin i vardagen också!

Nu är jag helt slut & ligger o sängen , men Albin som borde vara värdigt trött, som varit vaken länge idag, ligger & gör sig hörd.. Gnyr lite & verkar inte ha planer på att sova, hans blåa ögon är klarvakna.. Tur att Micke jobbar kväll imorn, så han får ta han nu..

Förresten, vilket härligt väder! Förutom att jag svettas mer än ett fetto som försöker motionera.. Dessa vallningar, värre än när jag var gravid i Thailand!!!!!! .. Bm sa " ja det slipper man tyvärr Inte som nyförlöst fast man är så ung som du.." Nä, det är jag väl verkligen ett levande droppande exempel på. På riktigt. Det rinner på mig när det är som värst, mina glasögon immar igen..........

/ sanera


Min groda, mamma kan inte få nog av dig ❤


Mammaledigheten

Idag är Albin & min första "riktiga" dag på mammaledigheten. Micke började jobba igår, men då kom världens bästa pappa & morfar över & gjorde oss sällis, kollade hockeyn & åt sushi & promenerade & myste massa! Han sov över här , så både han & Micke gick nyss!

Så nu ska jag & lilla Abbe klara oss själva alltså, läskigt! Det börjar bra, kan inte få ner skötbordet själv haha..

Nu ligger lillen & snuttar tutte, vi ska försöka sova lite till , kl 14 ska vi vara hos BVC. Sen kanske Fisi & antåååån kommer förbi..

Usch, Micke har varit borta i 5 min, men detta känns så läskigt & jobbigt.. Vill ha han är, vill ha hans hjälp.. Så skönt att vara två om allt, lära sig allt ihop. Vi har ju fått in en rutin hur vi har gjort allt de senaste 2 veckorna & nu måste jag få in en ny , helt själv..

Men det ska nog gp bra, hoppas det .. Lillgrodan & jag ska nog klara oss! ❤

/ sanera


Lördagsmys & trött mamma

Lite grinigt just nu, jag & inte Albin.. Idag har mamma, lisen, Anna Kenny & Anton varit över & ätit tacos & myst & kollat Eurovision.. Island var ju så bra, mysig låt! ❤

Men så jag ammade Albin inför första nattpasset väldigt sent, kl 1.. Brukar annars vara senast 23. Men iallafall så då skulle nästa pass bli runt 5.. Jag & Micke la oss & hann ligga i 1 timme i sängen innan han började skrika.. Jag är så jävla trött & irriterad. Men det är bara att slänga fram tutten .. Nu ligger han & ammar så fint.. Så man blir ändå lite pigg & glad ändå när man kollar på han ❤
Så imorn kommer vi förmodligen vakna väldigt sent, jag som ville ut & promenera med Micke innan han åker till jobbet..

Men är fortf så irriterad , har väldigt ont idag.. :(

Vill bara försöka sova bort värken.. & nu kvittrar fåglarna ute .. Hehe....

Och nu somnade lillen mitt i amningen.... För att vakna om en stund igen... Nääääää..... Jag tror detta kommer bli en lååååång natt & den som väcker mig imorn (förutom Albin) kommer jag göra köttfärs av.

/ sanera


Vill inteeee

Idag är sista dagen innan Micke går tillbaka till jobbet, känns piss & skit läskigt! Micke har varit hemma lite längre eftersom jag har haft så jävla ont & inte klarat mig själv.. Men nu ska vi testa, imorn kommer iallafall pappa vara med mig så jag slipper vara själv..

Men det känns jobbigt att vara utan Micke :( han hjälper mig hela tiden & jag är rärdd för hur amningen ska gå utan hans hjälp.. Men men, någon gång måste ju han tillbaka till jobbet tyvärr!

Buhu... Vill inte.... Han jobbar heeeeela veckan också , sön- fre.. Och det är ju vissa kvällar & vissa dagar.. Tror stt det kan vara bra iof, men det vet jag ej än :)

Idag ska vi träffa emmi & dan en stund. Sen kommer mamma, Anna, Kenny, lisen & Anton över & kollar Eurovision :)

/ sanera


Bajs

Fick sova lite.. Nu är äter han för fullt.. Micke bytte blöjan , först så måste jag hämta 1 ny pyjamas för det hade läckt bajs igenom.. Så hör man från badrummet "åååååhhhh vafan.. Måste ha ny pyjamas!"

Då lyckas lillen kissa i mickes hand & på pyjamasen .. & sen hör man "men neeeeej orkar inte!!"
Jag: vad hände?!
Micke: han bajsade i min hand!!!!

Hahaha.. Kommer in i badrummet & Albin ligger helnöjd på skötbordet :)

Jag hoppas han somnar snart, ser liiiitw föööör pigg ut!

/ sanera


Zzzzzzz

Hoppas på stt få sova inatt.. Lite grinigt har det varit, eller inte grinigt mer "vill känna att någon är i närheten sp kan inte sova fast man är super trött ".. ❤
Äntligen har han somnat nu, tog ett tag! Lovar att han vaknar snart.... Men ska försöka sova nu!

Moster Anna & mormor var hör & bjöd på sushi & myste en massa! Saknat dom! Mormor har varit sjuk så då var det ej så bra att hon kom hit, var över en vecka sen dom var här!!

Har gått ner 10 kg sen jag födde grodan! Dom säger ju att efter det så stannar det, & jag som trodde jag skulle ut & springa efter 6 veckor.. Kan börja med längre promenader efter 8 v säger dom, då är stygnen borta , ska bara läka sen helt också.. Tog ner mina sommarkläder idag, haha! Mamma ville att jag skulle sluta testa efter 3 shorts som var för små över låren & jag såg gravid ut i alla mina klänningar! Allt får åka upp på vinden igen , har 3 långklännibhar som passar! Kuul :)

Först så är man gravid kr tjock & kroppen tas över av någon annan, sen spricker man från Ystad till Haparanda när man ska få ut den lilla, sen har man svinont & inte fungerar alls & så läcker man bröstmjölk & svettas som ett svin & så är man fortf tjock & inga kläder passar .. Jo, man får väl gnälla lite.. Jag tänker & gör det iallafall.. Kan fortfarande inte släppa förlossningen & förstå hur mkt jag har gått sönder... Faaaast, som sagt skulle göra om det 100 ggr för min prins <3 men det gör det hela inte mindre jobbigt för det..

Nu vekar lillgrodan vakna... ? & jag svettas .. 😎

/ sanera


Grinigt

Så jäkla trött..... Det var en grinig kille som inte ville sova inatt.. Jag har så ont i Mina axlar, MÅSTE handla en amnings kudde, går snart sönder.. Men står ut för skrutten fast han vill amma i 40 min..

Just nu sitter jag på en badring för det finns ingenstans att få tag i en sittring! Inte ens vårdcentralen, så BVC bm & läkaren tipsade om sittring.. Funkar lika bra..

Idag kommer gammelfarmor förbi! Sen kommer mostrarna, antåååån & mormor ikväll :) nu ska jag försöks lägga mammagrisen & sova lite tills nästa pass.. :)

/ sanera


Bästa <3

Förstår inte hur man kan vara så trött hela tiden.. Eller jo. Men ändå inte. Sov 2 timmar på eftermiddagen. Ska sova nu.
Om vår lilla skrutt vill somna dvs. Han vekar ovanligt pigg nu.. Åh hehe. Men som tur är har han världens bästa pappa som jämt går upp med han så mamman får sova <3 Micke är verkligen världsbäst på att vara pappa & ta hand om sin tjej.

Jag är så lyckligt lottad <3

/ sanera


Jag älskar dig, min son <3


Två veckor gammal idag <3


Gynakuten/ bittert

Ligger på huddinge gynakut.. Igår började jag få riktigt ont & blödde mycket , efter förlossningen så hade jag inte så ont & efter ett tag hade jag bara flytningar .. Gick ju på massa tabletter efter förlossningen , och när jag kom hem så slutade jag ta dom men sen bu fick jag ta dom & jag har så fruktansvärt ont nu med dom.. Vill döda någon, denna smärta är outhärdlig.. Värkar & osv , då vet man att man får ngt fint & då klarar man det.. Skulle hellre gå igenom min förlossning 20 ggr till än denna smärta..

Kan inte sitta & Albin vill bli ammad sittandes & då känner jag mig som en dålig mamma när jag oroar nig när han vill äta , brukar ku vara i minst 30 min.. Då sitter jag & hoppas på att han är klar snar för set gör så ont att sitta upp.. Jag vill liksom vara den bästa mamman jag kan vara för mitt lilla barn. & därför är detta så jävla frustrerande när man genomgått en helvetes förlossning & sen ska behöva åka in på kvällen & ha så ont.

Blir sjuk av denna smärta.. & min skrutt vill äta & mamman orkar inte mycket mer. Smärtgränsen för vad jag orkar är här . Jag svimmar fan snart. Eller klappar till någon. Ni förstår inte hur det känns att inte kunna känna ens underliv eller kontrollera pruttningar eller bajs & inte kunna känna ens muskler när man försöker knipa ..

Måste få klaga lite. Har hållt käften & försökt orka sen 1 min han kom ut. Men hur mycket ska samma kvinna genomlida på 11 dar? ..

Fast allt är värt det när jag kollar på min ögonsten. & skulle göra om allt 100 ggr för honom varje dag. Ingen snack om den saken. <3

Har ej träffat dr än, sköterskan sa att det lät som att stygnen har gått upp.. För man ska inte få ondare & inte blöda mer.. Nä men såklart så får jag det.. Vad annars liksom?

/ sanera

Håller med skrutten "fu you"


10 dagar gammal

Ammar hur länge som helst & han tittar med sina vackra ögon på mig & är inte på långa vägar klar eller trött.

Väckte han 9 för mat, sen fick jag sova 1 timme till & nu äter han igen!

Micke städar för fullt.. Hans kompisar kommer & ska kidnappa hsn idag & fira att han har fått barn.. Det blir första gången vi är ensamma, jag & Albin.. Är livrädd! Kan inte prata om det med Micke heller eftersom det är en suprise..
Men Bini ska komma förbi , så då känns det bättre! :)

Tänka sig att jag har en lilleman hängandes vid bröstet nästan hela min vakna tid.. Kan inte fatta att flubber äntligen är här.! 10 dagar idag :)
Minns inte ens hur det var innan min prins kom till världen <3

/ sanera


May. 12, 2013

1 timme & 30 min lång timmes amning senare.. Fortf inte helt nöjd, mitt lilla matvrak.. & nu kan denna mamma inte sova för att abbe har inte bestämt sig om han ska sova eller gnälla.. Fåglarna kvittrar ute . Fint. Nu oroar jag mig att han ska spy en massa efter så mycket amning......

/ sanera


Äntligen är flubber här <3

Den 2/5 2013 kl 15.35 kom flubber , Albin till världen! Med buller & bång som barnmorskan sa.

Den absolut värsta & bästa dagen i mitt liv. Det var en väldigt dramatisk förlossning & jag återhämtar mig fortfarande & kommer göra det ett bra tag framöver tydligen. Försöka få bort ångesten..
Men är så lycklig att allt gick bra ändå! Min starka lille kille, en kämpe :)

49 cm lång & 3440 g & världens finaste kille. Idag är han 8 dagar.
Kom exakt 1 vecks före bf :) föddes i v. 41 (v.40)

Min lilla ögonsten <3


Ajjj

Bytt personal & bm verkar också jättetrevlig!

Vi har vandrat runt hela sjukhuset nu, börjar få ont nu, intensivare sammandragningar .. Ryggen är värst, nu är det en ihållande smärta som Inte verkar försvinna..

Om en timme är det dags för 4e tabletten.. Är trött nu.. Jobbigt att sitta i detta rum, men mamma & Micke ville inte gå allt för länge med mig när jh började få ont..

Haha jag bara älskar dom hör snygga nättrosorna med bindan xxxl , man känner sig som en tant :)

Känner mig hittills ganska lugn inför förlossningen.. Förstår nig inte vad som komma skall.. Är mer orolig för att Mams & mickey ska få sova i fåtöljerna.. Världens finaste som är med mig & hejar & pushar mig! <3

Snart snart har jag mitt barn , MITT barn här.. Herre.. Jag är liksom inte bara flickvän, barn, storasyster, vän, utan även mamma. Och min älskade mamma kommer bli mormor.. & morfar Tommy.. Ja det låter jäkligt bra det.. Bara dom inte glömmer sin dotter Sandra, men det har jag svårt att tro så mkt som dom älskar mig..

/ sanera


Väntan

Det är inte så kul att ligga här & bara vääänta.. På att något ska hända.. Hade varit skönt om man fick vara hemma i detta läge, men det var ju inget jag kunde välja!

Är lite rastlös, vi har spelat yatzy & mamma & jag har gått promenader i korridoren.. När vi kom hade det hittills kommit 4 killar & 1 tjej.. Sen nästa gång vi gick så hade det kommit 1 tjej & 1 kille till..

Hörde en kvinna skrika & slå hahah.. Då fick jag lite panik .. För snart är det dags för mig.. Sen hörde vi bebisskrik.. Hör i rummet bredvid mig (som man delar toa med) att det är jobbiga värkar därinne..

Ctg igen, dom mäter mellan gångerna dom ger tabletterna för att se hur det ser ut! Snart dags för 3e tabletten..

Har fått antibiotika också i dropp .. Fastna överallt, skulle äta med det där droppet.. Mamma skratta så hon grät , slangen hamnade i min lasange hela tiden.. Ja åt nyss ja, hade inte ätit på 7 timmar.. Men jag var inte hungrig eller sugen .. Men det är viktigt att äta säger dom..

När vi satt & spela yatzy & mamma pratade med Anna i telen, helt plötsligt började jag storgråta hahah jag vet inte varför .. Men mamma & Micke tröstade..


Börjar få lite mer sammandragningar nu , har som håll på höger sida som kommer & går.. Lite som mensvärk ..

Nu försvann flubbers hjärtljud & jag fick fan en hjärtattack.. Jag frågade mamma vad i helvete? Hon lugnade mig & Micke med.. Det är bara flubber som flyttade sig så hjärtljud kommer ifrån ctgn.. Flubber är inte så stort fan av saker som trycker åt, tex resor byxor , ctg osv..

Min rygg gör så ont.. Mamma & Micke masserar .. Dom börjar bli lite trötta.. Jag med!
Men micke kollar fotboll nu :)Segt! Och efter detta så det "bara" förlossningen kvar! & den vet man ej hur lång tid den tar... Lär nog inte bli en 1 maj bebis iallafall!!

/ sanera


Bilder


På förlossningen

Är på förlossningen nu, rum 2 lite mindre men med fönster sa undersköterskan som bröt på finska som tog emot oss :)


När Anna skulle pussa hejdå från mig var det jobbigt, hon ville inte släppa mig! & då fick undersköterskan Ann tårar i ögonen, jag med! Åh hon var ju så gullig. Och min lilla babyn, lite orolig att hon ska hamna i skymundan hos mig nu, att jag ska sluta älska henne. Min finns inget i världen som kan ändra på det, eller den som snart är hos här i världen! Hon kommer alltid vara min babyn fast jag är mamma. Lilla gumman. Allt kommer bli så bra.. Det är väl såhär det kommer vara när flubber ska få sitt syskon.. Hehe..

Haha bm frågade mig om mitt persnr & namn hahah sa fel nästan namn.. Hahahaaha nervös tjej..
Kom hit vi 14, tagit ctg & har en kanyl i handen nu & så.
Nu har doktorn varit här inne & min livmodertappen är inte mogen än, börjar bli! Men jag ska få en tablett som ska dra igång det, men det kan man upprepa 8 ggr innan något händer.. Det som händer nu är ju latensfasen (det man går igenom hemma) så från & med nu kan det ta upp till 16 timmar innan förlossningen startar..

Doktorn är en han & kanske i 30 års åldern, Micke beskrev han som en "stekare", killen hade väääärldens baksnus inne haha..

Han undersökte mig & livermodertappen, fyfan vad ont det gjorde!!! Trodde fan han skulle plocka ut bebisen där & då..

Men han verkar bra iallafall & förklarade hur denna metod funkar.. Förlossningen startar ju från att jag får värkar, att det kan ta 16 timmar och sen kan förlossningen hålla på ett jävla tag.. Så att jag inte skulle bli rädd & tro att jag skulle först ligga i 16 timmar & ha världens värkar & sen startar det.. Detta är ju latensfasen, den man egentligen klarar hemma. Hade vart skönt att få vara hemma egentligen, men å andra sidan så är det skönt att vara här där det finns personal som vet vad dom ska göra :) man får ju inte alltid välja, bebis bestämmer ju lite själv redan nu har jag märkt!

Nu kom bm precis in med en åttondels tablett & satte ctg nu. Nu åkte även sjukhus skjortan på!

"Min" bm verkar väldigt bra, hon förklarar allt och så & pratar med mig. Om jag någon gång vill byta ut bm så är det för att hon inte pratat MED mig eller över mitt huvud.. Men dom är ju rutinerade!
Känns bra dethär ..

Har skickat iväg mamma & Micke för att handla mat till dom, eftersom det är röd dag idag så stänger cafeterian 17..

Skulle egentligen kanske skicka hem mamma så hon får sova lite, men å andra sidan kommer hon nog inte vilja lämna oss i första taget vilket känns bra! :)

Ligger & lyssnar på flubbers hjärtljud.. Om inte all för långt bort så har jag flubber här.. Kan inte fatta det.. 2 är snart 3.. Nästa gång vi är hemma är vi 3 som bor där..

Nu kom mamma & Micke med en biskvi till mig också! (klagade förut att jag glömt min hemma..)

Micke var så nervös hemma & kunde inte äta hemma.. Knappt jag heller.. Men jag är inte så hungrig , tror jag.. Hehe.

Vet ej hur mkt jag kommer uppdatera men så länge jag inte har så ont så! Har bara pissont i ryggen..!

Just nu är vi alla väldigt lugna sa precis Micke till sin mamma.. & då sa hon till han "du har så mkt styrka inombords" & att han bara ska ta emot när jag skriker på han haha..

Grön & vit är väggarna här i vårt rum! Bådar gott!

/ sanera

Micke var lite nervös tidigare...


Stolt blivande pappa

Hahah Micke & har en Facebook grupp så där skriver han ALLT tills sina grabbar.. Hahaha aw dom är så gulliga, Terrar sönder gruppen & bombar med frågor..

Viktor är helt säker på att det är en arisk grabb.. Haha :)

Micke är så stolt & glad, det märks! Är så glad , jag som var så orolig länge för allt..


/ sanera


1a maj

Sov tills 4 inatt, sen vaknade jag & var kissnödig & efter det kunde jag inte somna om :( var hungrig, Micke snarkade osv..

Tillslut somnade jag om till 8 & då ringde till förlossningen & vi ska vara där kl 14 om dom inte ringer innan & har ett ledigt rum. Eller om jag får värkar eller fostervattnet ändrar färg..

Har lite ljusrosa blodiga flytningar, inte lätt att ha binda i kalsonger hahaha.. Det enda sköna att sova i , har bott i mickes kalsonger i några månader hehe.

Har lite värk & så.. Om jag inte skulle bli igångsatt så tror jag att min förlossning skulle starta snart ändå, för att det är en del på gång känner jag!!

Idag firar jag & Micke 4 år tillsammans! Kanske vi får vår lilla skatt idag, eller imorn.. Jag är dock helt säker på att flubber kommer på fredag då mamma har sin rättegång haha..

Tänk för 4 år sen så trodde vi nog inte att vi 4 år senare skulle idag åka till förlossningen för att få ut vårat barn .. Åh.. <3

Ätit frukost & gjort en anans & blåbärs smoothie , försöker äta så mkt som möjligt! Men är lite nervös & inte sugen på så mycket..

Micke är väldigt duktig & stöttar mig & säger så fina ord.. Hur viktigt det är sen att vi inte glömmer bort varandra & att vi båda hjälps åt.. ( har en tendens att ta över allt han gör då jag kan tycka jag gör bättre..ska sluta med det, GENAST!)
Är så lycklig för att vi har varandra <3

Ska försöka sova lite till nu, vet aldrig när man får göra det igen..

Nästa gång vi kommer hit igen så är vi 3 istället för 2.. Läskigt...

/ sanera.


RSS 2.0